Onderzoek

Waarom is onderzoek nodig?
Veel meer mensen dan we denken krijgen te maken met ernstige psychiatrische aandoeningen. Het gaat vaak om jonge mensen die in de bloei van hun leven afhankelijk worden van zorg. Ze maken hun studie niet af, kunnen niet werken, verliezen hun vrienden en hebben het lastig om een relatie aan te gaan. Psychiatrische ziekten hebben een enorme maatschappelijke impact. Dit maakt medisch wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden onmisbaar.
 
Grip op kopzorgen
Met het onderzoek aan de vakgroep Psychiatrie & Neuropsychologie van het Maastricht UMC+ geven wij mensen de kans om weer controle te krijgen over hun eigen leven. Ze krijgen instrumenten in handen om zelf aan de slag te gaan en manieren te vinden om beter met hun klachten om te gaan. Uw steun voor medisch wetenschappelijk onderzoek is essentieel. Voor patiënten en hun naasten in Limburg, voor minder medicijnkosten, voor meer arbeidsparticipatie, voor effectievere behandelingen. Zodat mensen minder lang in de GGZ blijven en weer mee kunnen doen in de maatschappij!
 
In 2019 zal Jonge brein onderzoekfonds Limburg zich inzetten voor het verkrijgen van gelden voor de volgende projecten:
  • User Research Center
  • @ease in Limburg
  • Veerkracht na traumatische stress en bij kinderen en jonge adolescenten
  • Behandeling van psychose met immuuntherapie
  • Cerebrale parese bij kinderen
  • Diepe hersenstimulatie bij jongeren met epilepsie 

@easeLees hier het interview met prof. dr. Thérèse van Amelsvoort en onderzoeker Sophie van Leijdesdorff van Universiteit Maastricht over @ease.