13 december 2017

€ 6.500,- voor de start van @ease in Maastricht

Gisteravond ontving Jonge brein onderzoekfonds Limburg een cheque van € 6.500,- van de Kiwanis Meerssen Gloriëtte. Wij zijn ontzettend blij met dit mooie bedrag voor de start van @ease in Maastricht.

 @Ease wordt een laagdrempelige voorziening voor jongeren met (psychische) problemen. Ze kunnen er – zonder verwijzing van een arts – gewoon naar binnen lopen met hun klachten, problemen of dringende vragen. Dat kan gaan over omgaan met geld, relaties, seksualiteit, eenzaamheid, ruzies met de ouders, maar ook over psychische problemen die dieper zitten. Het centrum is bedoeld voor jongeren van 12 tot en met 25 jaar. De kinderen, adolescenten en jongvolwassenen vinden in het centrum - anoniem en zonder kosten - een luisterend oor bij vrijwilligers, doorgaans ervaringsdeskundigen en studenten psychologie. De vrijwilligers van @Ease gaan het gesprek aan met de jongeren. Ze worden getraind in het herkennen van signalen die wijzen op eventuele ernstige psychische problematiek. In het centrum is altijd één professional aanwezig, die acuut eerste vragen kan beantwoorden. Indien nodig zorgt @Ease voor een doorverwijzing naar een hulpverlener in de reguliere (geestelijke) gezondheidszorg. Het centrum, dat de naam @Ease (spreek uit: at ease) meekrijgt, opent binnenkort zijn deuren in het hartje van Maastricht. 

Kiwanis Meerssen Gloriëtte heeft dit bedrag opgehaald door de organisatie van 'Meerssen in Harmony 2017' op Kasteel Vliek met optredens van Beppie Kraft en Ge Reinders. Bedankt Kiwanis, Beppie Knubben en Gé Reinders. Dit bedrag is zeer welkom en een mooi steuntje in de rug voor Ease Nederland.