Chatlijn van @ease biedt steun aan jongeren tijdens deze zware coronacrisis

Mooi interview met onderzoeker Sophie Leijdesdorff van @ease bij AvondGasten op L1. Ze sprak ze over de mentale gezondheid van jongeren ten tijde van Coronacrisis en de steun van @ease om via de hulp chatlijn jongeren door deze zware periode te leiden.

@ease is een inloophuis in Heerlen en Maastricht voor jongeren vanaf 12 jaar, waar ze gratis en anoniem terecht kunnen met hun klachten en problemen. Door de coronacrisis heeft @ease de deuren tijdelijk moeten sluiten en is face tot face contact niet meer mogelijk. Tegelijk zitten vele jongeren met vragen, onzekerheden en angsten omtrent het coronavirus ... worden ze geconfronteerd met eenzaamheid, stress, stigma en een moeilijke of zelfs bedreigende thuissituatie. Meer dan ooit krijgen we signalen van jongeren dat ze nood hebben aan een luisterend oor. 

De hulplijn is er voor alle kinderen en jongeren vanaf 12 jaar die in vertrouwen willen praten. Liefdesverdriet, eenzaamheid, ouders die scheiden, te veel gamen, studiestress, schulden, drugsverslagving, eetproblemen, somberheid… hoe groot of klein je probleem ook is, bij @ease kun je erover praten. Alles is bespreekbaar. En niks is raar. Ze bellen met een getrainde vrijwilliger. 

Keep up the good work... het is zo noodzakelijk in deze verwarrende, onzekere tijd! U kunt de chatlijn van @ease steunen door een donatie over te maken naar het rekeningnummer van Jonge brein onderzoekfonds Limburg: NL 11 INGB 0657526835 o.v.v. @ease. Samen kunnen we het verschil maken!

Sluit de enquête