Doneren

De kracht van weerbaarheid

Psychische aandoeningen, zoals bijvoorbeeld depressie, angst- en traumaklachten en psychosegevoeligheid, ontstaan vaak op jonge leeftijd. Gewoon kind zijn, vrienden maken, een opleiding volgen en werk vinden, is dan ineens niet meer vanzelfsprekend. De oorzaak? Soms genetisch bepaald, soms een traumatische gebeurtenis en soms simpelweg ‘domme pech’. Dat betekent dat het iedereen kan overkomen!

Weerbaarheid sleutel tot verbetering

Het brein is zo complex dat behandeling en genezing van psychische aandoeningen een grote uitdaging blijft. Maar wel een uitdaging die de vakgroep Psychiatrie & Neuropsychologie van Maastricht UMC+ met vastberadenheid aangenomen heeft. We zijn ervan overtuigd dat weerbaarheid de sleutel tot verbetering is. Daarbij richten we ons specifiek op jonge mensen. Hoe kun je klachten voorkomen of  sneller ontdekken? En hoe geef je mensen de kracht om hun leven zodanig in te richten dat ze goed kunnen leven met hun psychische kwetsbaarheden?

Waardevol werk
Medisch wetenschappelijk onderzoek is nodig, waardevol en duur! Bij de onderzoeksprojecten zijn verschillende teams van gedreven onderzoekers betrokken, de ontwikkeling van e-health tools en webapplicaties is kostbaar en brein- of labonderzoek gebeurt met zeer specifieke apparatuur. Maar we weten waar we het voor doen! Onze droom is dat jongeren met psychiatrische aandoeningen gewoon jong kunnen zijn en een toekomst kunnen opbouwen.

Met giften van donateurs, bedrijven en stichtingen steunt Jonge brein onderzoekfonds Limburg medisch weten­schappelijk onderzoek van de vakgroep Psychiatrie van Maastricht UMC+. Onderzoek dat echt verschil kan maken! Wilt u dit onderzoek steunen? Dat kan op verschillende manieren.

Eenmalige gift of structureel steunen
Elke gift, klein of groot, is welkom. Schenken aan een goed doel heeft bovendien fiscale voordelen. Een schenking is meestal aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Wij helpen u graag hierbij!

Steun ons als bedrijf of stichting
Uw bedrijf of stichting kan sponsor worden van dit onderzoek. We kijken graag samen met u wat het beste past. Neem contact met ons op via telefoonnummer +31 (0)43 407 73 61 of via p.snijders@hfl.nl.
 
U kunt uw zeer welkome gift overmaken op rekeningnummer: NL11 INGB 0657 5268 35 (BIC: INGBNL2A) t.n.v. Jonge brein onderzoekfonds Limburg in Maastricht.